středa 1. září 2010

Česká počítačová hra Mafia II trhá rekordy doma i ve světě

Nová česká počítačová hra Mafia II si získává rekordní počet zákazníků. V Česku se jí jen za první víkend prodalo přes čtrnáct tisíc kusů.
"Na některých místech je hra dokonce již zcela vyprodaná," řekl týdeníku Ekonom Chalid Himmat z tuzemského vydavatelství hry Cenega.
Podle něj ale skutečné číslo prodaných kusů bude možná ještě větší, protože Cenega má zatím informace jen ze tří čtvrtin tuzemských prodejen. 


"Žádná jiná hra se v České republice v minulosti tak rychle neprodávala," dodal Chalid Himmat.
Také ve světě si přes poměrně chladné přijetí u kritiků vede Mafia II z dílny studia 2K Czech velmi dobře. Hra patří podle žebříčku internetového obchodu Amazon k neprodávanějším hrám týdne v USA a i ve Velké Británii.
Pokračování úspěšné hry Mafie, které se prodalo po světě téměř tři miliony kopií, se začalo prodávat ve Spojených státech minulou středu, ve zbytku světa byl prodej odstartován v pátek 27. srpna.
2K Czech je česká pobočka společnosti Take 2 zabývající se vývojem počítačových her. Firma, kterou založil v roce 1997 Petr Vochozka, má sídlo v Brně a zastoupení na Slovensku.

Žádné komentáře:

Okomentovat