středa 1. září 2010

Google plánuje zavést placené filmy na YouTube

Los Angeles - Google, vlastník nejpopulárnějšího vyhledávače ve světě a videoserveru YouTube, jedná s velkými hollywoodskými studii o spuštění online placeného zobrazení filmů do konce letošního roku. V pondělí to uvedla agentura Interfax s odkazem na Financial Times.




Podle odborníků tak Google posune konkurenční boj se společností Apple o dominantní pozici v distribuci filmů do nové etapy.

Předpokládá se, že služba bude v počátku dostupná jen v USA a teprve poté v ostatních zemích. Zhlédnutí filmu bude stát pět dolarů (zhruba sto korun), video bude k dispozici po 48 hodin. Google bude novou službu podporovat jak na vyhledávači, tak i na YouTube.

"Google a YouTube jsou celosvětový fenomén. Zaměřuje se na ně obrovské množství očí, více než na jakýkoli satelit nebo kabelový televizní kanál," řekl Financial Times šéf jednoho z filmových studií.

Nové filmy budou na YouTube současně s vydáním DVD, zveřejněním v iTunes a na serveru Amazon.com.

Analytici se domnívají, že tato služba zajistí postřebnou podporu projektu Google TV - platformě, která umožní v budoucnu televizním divákům získat přístup k internetu pomocí standardního televizoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat