středa 1. září 2010

Nové album Robbieho Williamse

Britská popová hvězda Robbie Williams vydá po třech letech nové studiové album. Bude se jmenovat Reality Killed The Video Star a na pultech obchodů se objeví 9. listopadu.










Williams označil připravované album na svém internetovém blogu za "nářez". Posluchači prý uslyší "starého Robbieho, nového Robbieho a Robbieho, s nímž se ještě nikdo z nás nesetkal", citovala zpěváka BBC. Jednu ze skladeb prý navíc věnoval nedávno zesnulému Michaelu Jacksonovi.
"Nemohl jsem přijít na text, který by se hodil k jedné z nových písní. Když (Jackson) zemřel, přepsal jsem to a myslel přitom na něj," popsal bývalý zpěvák chlapecké skupiny Take That okolnosti vzniku nahrávky.

Producentem již osmého Williamsova alba je Trevor Horn, jenž předtím spolupracoval například s popovou kapelou Pet Shop Boys nebo bývalým členem Beatles Paulem McCartneym. Horn je také spoluautorem hitu Video Killed The Radio Star, jenž Williamse inspiroval k názvu jeho novinky. Předchozí Williamsovou regulérní deskou byl Rudebox natočený v roce 2006. U kritiků a fanoušků se však setkal jen s vlažnou odezvou.
U konce je tak podle hudebního serveru NME.com zřejmě Williamsova "stávka", vyhlášená hudebníkem v lednu na protest proti prodeji jeho nahrávací společností EMI do rukou jiného vlastníka.
Během posledních let se Williams, jenž se po neúspěchu Rudeboxu stáhl do dočasného ústraní v americkém Los Angeles, zviditelnil také mimo hudební pole, poznamenává NME.com. Jeho zájem o paranormální jevy ho v květnu 2008 přivedl ke spolupráci se stanicí BBC na dokumentu o mimozemšťanech.
Williams odešel ze skupiny Take That v roce 1995 a zahájil poté úspěšnou kariéru sólového zpěváka. Po celém světě již prodal podle agentury DPA na 55 milionů desek. Před několika měsíci se vrátil z Los Angeles do Londýna, kde začal připravovat nové album. Současně tak vzbudil naděje fanoušků Take That, že se chce ke svým bývalým spoluhráčům, kteří se před několika lety opět dali dohromady, znovu připojit.

Žádné komentáře:

Okomentovat