středa 1. září 2010

Začíná se prodávat česká verze Microsoft Office 2010 pro domácnosti a malé firmy

Po iPhonu 4 a videohře Mafia II přichází toto úterý další velký start nového IT produktu v České republice. Microsoft na trh uvedl českou verzi Microsoft Office 2010 ve verzích pro domácnosti a malé firmy.






Velké podniky měly přístup k Microsoft Office 2010 už od května tohoto roku. Microsoft novou Office prodává nejen v běžných obchodech v krabicových verzích, ale poprvé v Česku využívá také digitální distribuci softwaru, kdy si zákazníci koupí pouze kartičku s kódem pro stažení softwaru.

Jedna krabice pro domácnost, dvě pro podnikatele

Nabídka Microsoft Office v krabicových verzích zahrnuje variantu Pro studenty a domácnosti s doporučenou cenou 3490 korun. Tuto verzi je možné používat až na třech počítačích v jedné domácnosti a lze ji přenášet mezi počítači v případě koupě novějšího stroje.

Varianta pro domácnosti obsahuje aplikace Word, Excel, Powerpoint a OneNote. Levnější verze bez instalačních médií stojí o tisíc korun méně, nižší cena je ale vykoupena možností použít software pouze na jediném počítači bez možnosti přenesení licence na nový stroj. Microsoft Office 2010 je určená pouze pro studijní a privátní použití, nelze ji používat pro komerční činnost.

Podnikatelům a malým firmám nabízí Microsoft volbu mezi verzemi Pro podnikatele a Professional. Microsoft Office 2010 Pro podnikatele obsahuje stejné aplikace jako verze Pro studenty a domácnosti, navíc přidává nástroj Microsoft Outlook pro zpracování elektornické pošty a plánování času a úkolů.

Plnohodnotná verze s instalačními médii má doporučenou cenu 9990 korun s DPH a lze ji přenášet mezi počítači. Verze dodávané pouze s instalačním kódem stojí 5990 korun s DPH, aplikace lze ale používat pouze na jednom počítači bez možnosti jeho výměny.

Pokročilejší profesionální verze určená náročnější zákazníkům obsahuje navíc databázovou aplikaci Microsoft Access a nástroj pro tvorbu pokročilých dokumentů a marketingových materiálů Microsoft Publisher. Doporučená cena verze Professional je 15 800 korun s  DPH, omezená varianta s instalačním kódem má doporučenou cenu 11 180 korun.

Žádné komentáře:

Okomentovat