sobota 11. září 2010

Facebook registrace a přihlášení

V tomto prvním návodu si krok za krokem ukážeme, jak projít facebook registrací a úspěšně se přihlásit.
V první řadě si zkontrolujte, jestli má váš prohlížeč  zapnutý javascript (ve výchozím nastavení by měl být zapnutý) a jestli máte stáhnutou poslední verzi Flash. Pokud ne, Flash najdete zde: http://get.adobe.com/flashplayer/



Registrace

Pokud máme vše správně nastaveno, přejdeme rovnou na stránku www.facebook.com (otevře se v novém okně). Prosím nepleťte si koncovku .cz a .com. COM je ta správná, kdežto CZ variantu vlastní jistý spekulant a někdy jí i přesměrovává na oficiální facebook, takže někdy může i fungovat. Pokud se ale chcete vyhnout reklamním stránkám, využívejte facebook.com.
Pokud tedy ještě nemáte účet na facebooku, objeví se vám registrační formulář. Ten je velmi jednoduchý, přesto si ho spolu projdeme.
Jméno: Vložte skutečně své pravé jméno. Vyhnete se tím případným obtížím. Není povoleno vydávat se za někoho jiného, ani registrovat neexistující osobu. Pokud si zvolíte nějakou roztomilou přezdívku, kterou si budete často měnit, může se vám také stát, že dostanete BAN na změnu jména, případně horší omezení.
E-Mail: Tady myslím není co řešit. Vložte svůj mail ve formátu uzivatelskejmeno@domena.cz.
Heslo: Zvolte si heslo, pod kterým se budete přihlašovat na facebook.
Pohlaví a datum narození: Facebook si ověří, kolik je vám let. Registrace je povolena pouze starším 13ti let.
Pokud máte vše správně vyplněno, stiskněte tlačítko „Registrovat se„.


 Přihlášení

Po úspěšné registraci by vám měl přijít z facebooku potvrzovací e-mail. Jeho povrzením kliknutím na odkaz v e-mailu, aktivujete svůj účet a můžete se bez obav přihlásit opět na stejné adrese facebook.com. Při přihlášení můžete zaškrtnout, jestli si vás má prohlížeč pamatovat, abyste nemuseli pokaždé zadávat přihlašovací údaje (e-mail a heslo).
Pokud vám nedorazil potvrzovací e-mail, zkontrolujte si složku spam, jestli náhodou mail neuvíznul v ní. Pokud ne, vyplňte raději registraci znovu a dbejte na správné vyplnění vaší e-mailové adresy.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat