sobota 11. září 2010

Jak založit stránku na facebook

Stránka je jednou z možností jak mohou jednotlivci i firmy na facebook propagovat svou značku nebo své myšlenky. Založení stránky na facebook je velmi jednoduché. Založení stránky na facebook zvládne každý během minut. Podívejme se jak na to.  Jak založit stránku na Facebook.




Jak postupovat přo vytvoření stránky na Facebook

Pro založení stránky na facebook stačí využít následujíc odkaz: http://www.facebook.com/pages/create.php. Pod tímto odkazem (musíte být přihlášeni na facebook) se skrývá dialog pro vytvoření nové stránky. Nejprve musíte zvolit, o jaký typ stránky se jedná. Můžete vybrat z následujících možností:
  •  Kategorie
  • Značka, produkt nebo organizace:
  • Umělec, skupina nebo veřejně známá osoba

Následně musíte zvolit název Vaší stránky a rozhodnout se zda má být Vaše stránka ihned vidět na facebook nebo jestli má zůstat neviditelná pro ostatní uživatele. V takovém případě se na tuto stránku dostanete pouze vy a můžete ji nejdříve nastavit a naplnit obsahem před tím než ji zveřejníte a začnete získávat fanoušky.

 

Pravidla pro vytvoření stránky na Facebook

Při vytvoření stránky si musíte dát pozor, aby byla v souladu s pravidly na facebook. Jinak riskujete, že bude smazána. Nesmíte vytvářet stránky, které parazitují na cizí obchodní značce nebo jméně. Pokud například chcete vytvořit stránku na podporu svého oblíbeného herce nebo zpěváka, zvolte raději skupinu což je odlišná forma jak na facebooku spojit skupinu uživatelů která má trochu odlišná pravidla. Face book stránky smíte zakládat jen jako oficiální stránky = musíte být vlastníkem propagovaného jména (webové adresy, názvu výrobku nebo firmy)
Po založení nové stránky na facebook jste přeměřování na nově vytvořenou stránku kde si můžete nastavit jednotlivé parametry a nastavení Vaší nové stránky. Dokud není Vaše stránka zveřejněna tak prováděné změny nevidí nikdo jiný kromě Vás, můžete se směle pustit do experimentování se stránkami na facbook.

 

Na co byste se měli zaměřit při nastavení stránky na facebook?


1. Logo / profilový obrázek = určitě byste neměli, zapomenou na nějaký hezký obrázek

2. Nastavení zdi = zvolit jestli na zeď vaší facebook stránky mohou psát všichni, nebo jen fanoušci stránky nebo nikdo kromě administrátorů. Případně se můžete rozhodnout, jestli fanoušci mohou vkládat fotky, videa nebo odkazy

3. nastavení událostí = pokud vaše firma/produkt/skupina/stránka pořádá nějaké akce, můžete si pohrát s nastavením kalendáře událostí

4. Na stránku můžete přidat mnoho různých aplikací, nebo pomocí jednoduchých boxů pro editaci facebook kódu (FBML) můžete změnit vzhled stránek

5. Můžete přidat fotky a videa

6. Nastavit další správce Vašich stránek

7. Vytvořit propagační tlačítko nebo box (widget) s fanoušky, který můžete vložit do svých webových stránek.
A mnoho dalšího. Nakonec nezapomeňte svoji facebook stránku zveřejnit a pustit se do propagace mezi uživateli facebook.

Žádné komentáře:

Okomentovat